Мъж с отнета книжка за 46 години продължава да кара пил
Секция: Автомобили
16 Декември 2017 13:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж с отнета книжка за 46 години продължава да кара пил

/КРОСС/ Някои хора не се притесняват от сериозни глоби и от отнемането на книжката, когато става дума за шофиране след употреба на алхокол. Упоритостта им обаче може да удиви дори служители на реда, които са виждали какво ли не.

Такъв е случаят с жител на руския град Барнаула, който поне в страната си най-вероятно е рекордьор по отнемане на шофьорски права за каране в нетрезво състояние. Само за 1,5 години мъжът е спиран 17 (!) пъти от полицейски патрули. Общият срок за отнемане на книжката му до момента е 46 г. Тоест, той ще може законно да шофира най-рано през февруари 2063 г.

Мъжът обаче не се притеснява и смело сяда зад волана. Преди дни той отново е задържан за същото провинение, като му е написан протокол и е отстранен от управлението на автомобила. Този пък обаче полицаите са решили да проверят нарушителя и обискирали жилището му в града.

Там е намерен пакет с марихуана с тегло над 1 кг. Прокуратурата в Барнаул е повдигнала обвинения на мъжа за разпространение на наркотици и той е арестуван, като ще остане зад решетките до началото на делото. Очаква се любителят на каране след упротреба на алкохол да влезе в затвора за няколко години.