Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
17 Декември 2017 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ "След скандали и отхвърлено вето Ананиев поема лично онкоболните, за които трябват иновативни медикаменти", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Министерството на здравеопазването ще плаща иновативното лечение на онкоболните, за които това е единственото спасение. Пред изданието министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е заявил, че мораториум върху терапиите с нови молекули няма, а има само реорганизация. Към министъра се създава и комисия, която ще дава становище дали съответният пациент се нуждае от лечение с иновативен медикамент. Тя ще е с динамичен състав според диагнозата, но ще е с водещите специалисти в дадената област, е обяснил Ананиев пред всекидневника.

"Аптекари изместиха джипитата с лечение и съвети по интернет", пише вестник "Телеграф". Всекидневникът обяснява, че тази година има бум на сайтове, в които се продават лекарства без рецепта. Повечето от тях имат опция "чат" и по този начин всеки може да разкаже онлайн какви са оплакванията му и да получи съвет от фармацевт какъв медикамент да използва. Някои от сайтовете предлагат и доставка до дома.

"Моркови, чесън и кисело зеле подсилват организма през зимата", съветва проф. Христо Мермерски, който работи в областта на народната и природна медицина, пред вестник "Труд". По думите му през зимата получаваме по-малко светлина, по-хладно е и това създава предпоставки за отслабване на имунната система. Затова сме длъжни да осигурим на организма си питателна и здравословна храна, която да го подпомогне в борбата с вирусите през зимата. Освен чесъна, морковите и киселото зеле, изключително добре със задачата се справят и лукът и тиквите, посочва пред изданието проф. Мермерски.