Словак подпали апартамент и шивашко ателие в Търговище
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Декември 2017 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Словак подпали апартамент и шивашко ателие в Търговище

/КРОСС/ Задържаха словашки гражданин, запалил апартамент и шивашко ателие в Търговище. Установено е, че 46-годишният мъж е причинил пожар в двете помещения, собственост на една и съща жена, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Пожарите са възникнали в събота - първият около 16 часа, когато пламнал апартамента на 63-годишната жена в кв. "Запад" в Търговище. Два часа по-късно пожар е възникнал в шивашко ателие - собственост на същата жена. По време на двата пожара в помещенията е нямало хора, няма и пострадали съседи. В момента се установяват щетите, предизвикани от огъня.

Криминалистите от Районното управление в Търговище установяват извършителя на палежите - 46-годишен гражданин на Република Словакия. Той се е познавал с жената, имал приятелски взаимоотношения с дъщеря ѝ. Задържан е на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Предстои да бъде внесено искане за удължаване срока на задържането му.

По случаите са образувани досъдебни производства. Изясняват се мотивите, накарали 46-годишния мъж да предизвика пожарите. Разследването се извършва под ръководството на Районната прокуратура в Търговище.