Националите уредиха приятелска среща с нов екзотичен съперник
Секция: СПОРТ
17 Декември 2017 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Националите уредиха приятелска среща с нов екзотичен съперник

/КРОСС/ Нов екзотичен съперник за приятелска среща намери Българският футболен съюз. Националният отбор на България ще играе срещу Египет на 27 март. Мачът ще се играе в Швейцария, където египтяните ще бъдат на лагер готвейки се за участието си на световното първенство в Русия през лятото.

На 23 март, четири дни по-рано, Египет ще посрещне, пак в алпийската страна, Португалия, обяви президентът не федерацията по футбол на африканската страна Хани Абу-Рида.

"Ще играем две контролни срещи срещу сериозни европейски отбори през март. Те ще бъдат организирани на дати от календара на ФИФА за приятелски мачове и са част от нашата подготовка за световното първенство в Русия. Съперници ще бъдат първо Португалия, а след това и България", обясни президентът на централата пред местната телевизия.

Абу-Рида заяви, че лагерът в Швейцария ще бъде една от възможностите за работа до Мондиал 2018. Вторият лагер ще бъде през май, а за тогава се преговаря за контроли с Чили и Сърбия.

Египет се падна трудна група на световното първенство, като ще има за съперници домакините от Русия, Уругвай и Саудитска Арабия.

Именно Саудитска Арабия бе последният съперник на България, като двата тима играха контрола в средата на ноември, спечелена от националите ни с 1:0. БФС ще се опита да уреди още една проверка за 2018-а година, преди мача с Египет, на определената от ФИФА дата за мачове на националните отбори на 23 март.