Задържаха за изнудване служител на фирма за бързи кредити
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2017 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха за изнудване служител на фирма за бързи кредити

/КРОСС/ По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда.

В искането си до съда прокуратурата посочила обоснованото предположение, че обвиняемият Николай К. е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона.

Николай К. според прокуратурата може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември той е изнудвал и други 5 лица със същата бруталност и агресия.

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство. До определяне на постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" от съда, Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.