PwC България с мащабна кампания в подкрепа на българските студенти
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2017 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
PwC България с мащабна кампания в подкрепа на българските студенти

/КРОСС/  Инициативата „Твоите 25 причини да избереш България" ще награди 25 студенти със стипендии, стажове във водещи компании и менторство. Патрон на кампанията е Президентът на Република България Румен Радев

Водещата консултантска компания и работодател PwC България стартира мащабната кампания „Твоите 25 причини да избереш България" в подкрепа на амбициозните български студенти. По повод 25-годишнината си в страната PwC България заедно с водещи компании партньори ще подкрепи 25 студенти с:

- едногодишна стипендия
- стаж в престижна компания
- менторство

„Във връзка с годишнината ни взехме решение вместо да инвестираме пари в поредния бизнес коктейл да ги вложим в нещо много по-смислено и значимо - бъдещето на младите хора у нас. Чрез проекта „Твоите 25 причини да избереш България" целим да мотивираме българските студенти да изберат България и да се развиват у нас, да им помогнем да натрупат ценен опит и да получат полезни знания и съвети за личностно и професионално развитие", заяви Божидар Нейчев, Управляващ съдружник, PwC България.

Инициативата се провежда под патронажа на президента на Република България Румен Радев, който сподели:

„За България е изключително важно да създава условия за своите млади хора, така че те да избират да живеят, работят и градят своето бъдеще тук, в своята страна. За мен преодоляването на демографската криза в България е и въпрос на подобряване на образованието, на икономическите и социални показатели, на качеството на живот. Това е кауза, около която трябва да се обединят както институциите, така и представителите на бизнеса, на неправителствения сектор и гражданското общество. Затова с удоволствие приех поканата да бъда патрон на инициативата на ПрайсуотърхаусКупърс "Твоите 25 причини да избереш България", създаваща перспектива за обучение и престижна професионална реализация на български студенти."

В конкурса могат да участват български студенти на възраст от 18 до 24 г., със силна мотивация да останат и да се развиват в България. Кандидатите трябва да подготвят есе на тема „Моите 25 причини да избера България". Срокът е 10 февруари 2018 г. Експертно жури от доказани бизнес лидери и експерти ще избере победителите.

Стипендията и стажът ще помогнат на победителите в конкурса да разширят знанията си и да придобият ценен опит в престижна компания у нас. Допълнително студентите ще имат изключителната възможност да се срещнат с ментори ─ представители на висшия мениджмънт на компанията, в която стажуват. Менторите ще споделят кариерния си опит и ще вдъхновят студентите да развият пълния си потенциал у нас.

Партньори на кампанията „Твоите 25 причини да избереш България" са водещи български и международни компании, които развиват успешен бизнес в страната. Кампанията се осъществява и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. PwC България, със съдействието на компаниите партньори, ще осигури наградите за студентите и ще съдейства за успешното им кариерно и личностно развитие у нас.
Цялата информация за „Твоите 25 причини да избереш България" е достъпна в официалния уебсайт на инициативата.