Сертификационни стрелби се проведоха на полигон „Ново село“ по време на съвместната българо-американска подготовка
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Декември 2017 16:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сертификационни стрелби се проведоха на полигон „Ново село“ по време на съвместната българо-американска подготовка

/КРОСС/ Сертификационни стрелби бяха проведени днес, 18 декември, на учебен полигон „Ново село". Те са част от съвместната българо-американска подготовка JOINT TRAINING - 5. Стрелбите бяха наблюдавани от заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, директора на дирекция „Операции и подготовка" в Щаба на отбраната бригаден генерал Иван Ортомаров и майор Робърт Хенкок‎ от отдел "Военно сътрудничество" от посолството на САЩ, съобщават от пресслужбата на Министерството на отбраната.

В съвместната българо-американска подготовка JOINT TRAINING - 5 участват военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ в Европа с около 50 единици бойна техника, включително бойни машини Bradley, танкове ABRAMS, както и поддържаща и осигуряваща техника. В съвместните дейности от българска страна участват сили и средства от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите и служба „Военна полиция".
Участието на военнослужещи и техника от Сухопътните войски на САЩ в Европа в съвместната подготовка на Учебен полигон „Ново село" е на ротационен принцип и е в рамките на Операция „Атлантическа решимост," която има за цел гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО.