Пампорово и Мечи чал откриват сезона с обновени писти
Секция: Туризъм
20 Декември 2017 19:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пампорово и Мечи чал откриват сезона с обновени писти

/КРОСС/ С нов сняг, обновени писти и хотели родопският зимен център Пампорово откри новия сезон. Над 60 процента е ръстът на британския пазар. През новия сезон курортът очаква и събитие от световна величина - в края на февруари Пампорово ще е домакин на Световното първенство по ски за журналисти.

Катаклизмите в климата не отминаха и Пампорово. Най-слънчевият български ски курорт успя само за няколко седмици да се пребори с катастрофалните наводнения в началото на декември. Проливните дъждове измиха само за няколко часа снега от близо 50 км писти и нанесоха материални щети за милиони.

В близките няколко години се очаква сериозна модернизация и подобряване на условията за ски и на Мечи чал над Чепеларе, където ще се разширят съществуващите писти. Преди няколко години двете ски зони - Пампорово и Мечи чал - се обединиха и предлагат на любителите на белите спортове значително по-голямо разнообразие.

За друго интересно събитие съобщи единствената за сега българска олимпийска шампионка в зимните спортове Екатерина Дафовска. На 9-ти февруари следващата година се навършват 20 години от нейния златен медал в биатлона, което ще бъде подобаващо отпразнувано в родния й Чепеларе и Пампорово.