Инж. Глосов: Шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили
Секция: Интервюта
21 Декември 2017 09:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инж. Глосов: Шофьорите да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили

/КРОСС/ Утре ще бъде ограничено движението на камионите над 12 т по натоваренитe пътища

Днес приключват всички ремонтни дейности по републиканските пътища и шофьорите ще могат да карат спокойно за предстоящите Коледни празници. Те трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост. Прогнозите на синоптиците за хубаво време по празниците не намаляват нашата готовност за поддържане на пътищата и около 3000 машини са в готовност, заяви в сутрешния блок на БНТ инж. Светослав Глосов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура". Независимо, че не се очакват сериозни снеговалежи по високите части и усойните места, където има предпоставки за заледяване, настилките се обработват, но въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, каза още той.

За улеснение на трафика утре - 22 декември, от 16 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища - например път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма" при Благоевград - ГКПП „Кулата", път I-5 Русе - Велико Търново, път I-8 ГКПП „Калотина" - София, път I-9 Варна - Бургас и др. По същите направления тежкотоварните камиони ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 27 декември, от 14 ч. до 20 ч.

За повишаване на пътната безопасност ще бъдат осигурени две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79) през Владая. В последния почивен ден 27 декември от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин".