Илияна Йотова обсъди с журналисти актуалните проблеми на обществото
Секция: ПОЛИТИКА
21 Декември 2017 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова обсъди с журналисти актуалните проблеми на обществото

/КРОСС/ Танцов състав „Веселие" от с. Катуница представи пред президента и вицепрезидента обичая Коледуване

В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници вицепрезидентът Илияна Йотова покани на среща-разговор доайени на журналистиката. Обсъдени бяха актуални проблеми на обществото като безработицата, бедността, изтичането на мозъци от страната, растящата агресия. „Това не е моята България", сподели легендарният режисьор на БНТ Ласка Минчева.

Изтъкната бе нуждата от по-голямо внимание на държавата към образованието и възпитанието на младото поколение. „Човешкият живот губи стойност от липсата на образование и ценности", заяви вицепрезидентът. Илияна Йотова обърна внимание на тревожни тенденции в сферата на образованието, които водят до тежки последствия. „Около 1 милион души попадат в графата „неграмотни" или „полуграмотни". Три пъти се е увеличил броят на семействата, за които образованието не е ценност. Закриването на училища в селата е проблем, който след време ще избухне като бомба", отбеляза вицепрезидентът.

„Никой не се сеща за нас. Ако все още нещо можем, то е да мислим", заявиха доайените на журналистиката. Те споделиха пред Илияна Йотова, че възлагат на президентската двойка големи надежди за промяна. Гостите изложиха пред вицепрезидента своите предложения, които могат да подобрят живота в България. „С президента Радев правим всичко, което обещахме на хората преди една година, и няма да отстъпим от това", подчерта Илияна Йотова.

По-късно танцов състав „Веселие" от с. Катуница, област Пловдив, зарадва с изпълненията си гостите и екипа на президентската администрация. Пред президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова децата представиха обичая Коледуване.