Откриха автомобила, от който бе стреляно по данъчния в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Декември 2017 14:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха автомобила, от който бе стреляно по данъчния в София

/КРОСС/ Намерен е автомобилът, от който най-вероятно е стреляно срещу 43-годишния данъчен Иво Стаменов преди дни в центъра на София, съобщава "24 часа".

Превозното средство е намерено преди обед в столичния квартал "Хаджи Димитър". В момента на мястото има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед.

По Стаменов беше стреляно в понеделник в центъра на София, докато отивал на работа с колата си.

Мъжът оцеля. След две операции лекарите във ВМА успяха да го стабилизират, но състоянието му остава тежко. При стрелбата беше засегнат белият му дроб, а куршумът преминал през тялото му и не е останал в него.

Килърите го причакали по обичайния му маршрут за придвижване до офиса, зад сградата на фармацевтичния факултет на Медицинския университет, по ул. "Дунав".

Поне две камери обаче са снимали стрелеца. Едната е точно до мястото на стрелбата и е на офис, където доскоро се е намирала пенсионно-осигурителна компания. Другата е на сграда на ул. "Врабча", която е на метри от местопрестъплението, откъдето е минал килърът, за да се оттегли по бул. "Васил Левски". Все още обаче няма заподозрян.

Стаменов е ръководител на фискалния контрол в НАП. Той отговаря за контрол над рискови стоки, каквито са месо, месни продукти, зърно, зеленчуци, горива и други.

Основната версия за покушението е именно работата му - най-вероятно пресичане на ДДС схеми при внос на месо и месни продукти за стотици милиони лева.

След покушението полицията е иззела документи и компютърни разпечатки от всички разработки в отделите на НАП, по които е работил Стаменов в последната една година.