Руският патриарх стана миротворец, договори размяна на пленници
Секция: СВЯТ
25 Декември 2017 11:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руският патриарх стана миротворец, договори размяна на пленници

/КРОСС/ Руският патриарх Кирил влезе в ролята на посредник и миротворец. Именно след негова среща с лидерите на самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики Александър Захарченко и Леонид Пасечник бе договорена размяна на пленници с Украйна.

Размяната ще се състои на 27 декември, уточнява ТАСС.

„Днес в Свято-Даниловския манастир завърши процесът на съгласуване на всички подробности, отнасящи се до размяната на пленници между Донецката народна република и Луганската народна република от една страна и Украйна от друга", обяви самият патриарх Кирил след края на преговорите.

„Днес се случи знаменателно сълбитие, последните условия бяха договорени и на 27 декември ще се състои размяна по формулата 306 срещу 74", допълни Александър Захарченко.

Формулата 306 срещу 74 означава, че 306 бойци от Донецк и Луганск ще бъдат разменени за 74 украински военни. На практика това са и всичките пленени, за които е официално известно. Формулата бе договорена и с помощта на руския президент Владимир Путин през ноември след няколкото неуспешни опита за преговори или за размяна един за един.