Вучков: И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а премиерска диктатура
Секция: Коментари
27 Декември 2017 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучков: И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а премиерска диктатура

/КРОСС/ И през 2017-а България не е парламентарна демокрация, а е премиерска диктатура. Това заяви проф. Юлиан Вучков в интервю за предаването "По първи петли" по БНР.

„Няма нормален човек, който да не е имал съзнанието, че в България трябва да настанат доста сериозни промени, за да се измъкнем от пороците на социалистическото време. Но никой нормален човек, умен и интелигентен, особено високообразован, не е предполагал, че този преход ще бъде такъв, какъвто ние вече го водим в продължение на почти три десетилетия", смята Вучков.

Според професора 2017 година ще бъде запомнена с това, че България отново е премиерска диктатура, каквато е била по време на целия Преход.

„Ние нямаме дори нормална национална сигурност, с която толкова много се хвали партия ГЕРБ. Има основни показатели, които показват, че тя не съществува. Първо, тази чудовищна емиграция. Два милиона души са напуснали страната и няма да се върнат в България. Една нация, която се топи, може ли да говорим, че тя е национално сигурна?"

„Над 600 000 са неграмотните хора у нас", акцентира още проф. Вучков.

„От неграмотни хора може да очакваш всичко", ззаяви той и посочи това като още един показател за липсата на национална сигурност.

Има много неизвестни пред България и все по-малко неща зависят от народа, смята още Вучков.