"Безгранична вяра"! Новият сериал за българските църкви зад граница
Секция: ЛЮБОПИТНО
27 Декември 2017 15:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Безгранична вяра"! Новият сериал за българските църкви зад граница

/КРОСС/ БЕЗ(ГРАНИЧНА) ВЯРА!

Годината е 864-та! Един владетел приема Християнството и го дарява на народа си, за да го обедини! Днес, 12 века по-късно, този народ пази вярата си в доброто и християнските ценности и я носи със себе си навсякъде по света! Над 2 милиона българи живеят извън странатa си, зад граници, които разделят, но с вяра, която събира!

БЕЗ (ГРАНИЧНА) ВЯРА!

Това е заглавието на най-новия български сериал, посветен на православните ни храмове зад граница. Той се осъществява от екипа на In LIFE TV и Западно и Средноевропейска Митрополия на Българската Православна църква и ще бъде уникален по рода си в онлайн и ефирното пространство, предвид факта, че за първи път се обхващат храмовете и българските общности зад граница, съобщава ПРофайл.

Идеята за поредицата е на Западно и Средноевропейски Митрополит Антоний, който определено е от новата генерация в Православната ни църква, отворен към новостите, социалните мрежи и модерното мислене и общуване.

В дните преди Коледа телевизия In Life засне първите три храма -българската църква „Св.Св. Кирил и Методий" в Будапеща, новият храм във Виена „Свети Иван Рилски" и църковната община и храм „Свети Климент Охридски" в Мюнхен. Следващите храмове и църковни общности предстоят.

Очаквайте - само по In LIFE TV!