Турция арестува 29 души, заподозрени за връзки с ИДИЛ
Секция: СВЯТ
29 Декември 2017 12:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция арестува 29 души, заподозрени за връзки с ИДИЛ

/КРОСС/ Турската полиция задържа 29 души, заподозрени за съпричастност към терористичната групировка "Ислямска държава" в хода на антитерористичната операция в Анкара, съобщи РИА Новости.

Част от тях са подготвяли терористични актове по време на новогодишните мероприятия, съобщи Анадолската агенция в петък, позовавайки се на източник от правоохранителните органи.

Отбелязва се, че в операцията са участвали около 500 полицаи. Много от задържаните са чужденци. Прокуратурата издаде заповед за арест на 46 души.

В навечерието на празниците в различни турски провинции бяха задържани 120 заподозрени за връзка с Ислямска държава в рамките на усилените мерки за сигурност преди Нова година.

След началото на въоръжения конфликт с участието на "Ислямска държава" в съседните държави - Сирия и Ирак, турските правоохранителни органи са задържали над 5 хил. заподозрени в съпричастност към терористичната групировка.

Депортирани са 3,29 хил. души от 95 страни, докато 38 000 души имат забрана за излизане от Турция. В ареста са 780 души, в това число 350 чужденци, някои от които са осъдени за тероризъм.