Новата 2018 година настъпи в Нова Зеландия
Секция: СВЯТ
31 Декември 2017 14:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новата 2018 година настъпи в Нова Зеландия

/КРОСС/ Новата година настъпи в някои части на света. Точно в 13:00 часа българско време жителите на град Окланд в Нова Зеландия приветстваха идването на 2018 година. Десетминутна многоцветна заря с илюминации и фойерверки от Телевизионната кула в града отбеляза празничното събитие.

2018-та вече настъпи в тихоокеанските острови Кирибати, Западна Самоа и Тонга. През малката островна държава Кирибати с население от малко над 100 000 души минава международната линия за смяна на датите.
Самоа пък е разделена на две часови зони, като западната част на островите празнуват сред първите в света Нова година, а американска Самоа го прави последна. Най-късно ще празнуват на Хаваите, в Хонолулу и Таити. Там новата 2018-а ще настъпи едва на 1 януари в 12:00 часа българско време.

По-големите градове, където предстои часовникът да удари полунощ са Сидни (15:00 часа българско време), Токио (17:00 часа) и Пекин (18:00 часа).

Хиляди нетърпеливи зрители се наредиха на опашка на пристанищния кей в Сидни, за да си осигурят най-добрите места, откъдето да гледат зрелищната новогодишна заря. Шоуто с фойерверки ще се вижда най-добре срещу Операта и моста Харбър Бридж. Над един милион и 600 хиляди души ще изпълнят кея, за да гледат 15-минутното зрелище.