Хиляди българи посрещнаха Новата година по площадите
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Януари 2018 14:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хиляди българи посрещнаха Новата година по площадите

/КРОСС/ Новогодишният концерт "Сцена под звездите" събра хиляди българи на площад "Княз Александър I" в София. Концертът се проведе за 19-та поредна година и по традиция събра на една сцена известни родни изпълнители.

Празничната програма беше богата и разнообразна и включваше изпълнения на любими родни изпълнители, сред които Хилда Казасян, Васил Петров, група "Акага" и "Сигнал". В минутите след полунощ на фона на озареното от фойерверки небе народни песни в изпълнение на Николина Чакардъкова превърнаха площада в център за веселие.

В морската столица Варна новогодишна нощ е преминала спокойно, без сериозни инциденти.

Жителите и гостите на Шумен спазиха традицията за посрещането на Нова година на открито. В полунощ след празничната заря от Общинската администрация в Шумен бяха осигурили баница с късмети и по чаша с вино за всички хора, излезли на площада.

Стотици жители на Елхово също посрещнаха 2018 година в центъра на града. Хорото беше кръшно, зарята пищна. Местните си пожелаха здраве, берекет, повече работа, завръщащи се млади хора и деца.

В Търговище сред празнуващите в центъра бяха и най-добрите спортисти на града за 2017 г., съобщава БНР. Сред тях са състезателката по спортна стрелба Мирослава Минчева с треньор Борис Димитров, състезателите Стефан Стефанов и Алай Ахмедов от отбора на годината по тенис на маса с треньор Мирослав Иванов.