Над 3 милиона електромобила вече се движат по пътищата в света
Секция: Автомобили
03 Януари 2018 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 3 милиона електромобила вече се движат по пътищата в света

/КРОСС/ Над 3 милиона електрифицирани коли вече се движат по пътищата в света. Тази бройка бе надхвърлена в края на ноември, катко в нея се включват електромобилите и хибридите, продадени в световен мащаб, съобщава EV Sales Blog. Точното число е 3,3 милиона возила, а само тази година продажбите на plug-in хибриди в световен мащаб надхвърлиха 1 милион броя, уточнява Automedia.

Прогнозите са, че през 2018 тези продажби ще скочат на 1,7 - 2 милиона броя, а това означава, че в края на следващата година по пътищата ще се движат около 5 милиона електромобили и хибриди.

Според анализаторите, близкото бъдеще се очертава като изключително успешно за екологичните автомобили - производителите ще лансират все повече нови и по-добри модели, а отстъпките и поощренията за покупката на електромобили се запазиха в цял свят - от САЩ до Китай.

Това обяснява и прогнозата от ръст между 50 и 100 процента на продажбите на електрифицирани автомобили. С оглед на това, че годишно в света се продават около 80 милиона нови коли, то скоро присъствието на електромобилите и хибридите в статистиката ще става все по-сериозно.