Оптимизъм в Германия, преговорите за съставяне на правителство започват в неделя
Секция: ПОЛИТИКА
04 Януари 2018 07:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оптимизъм в Германия, преговорите за съставяне на правителство започват в неделя

/КРОСС/ Оптимизъм за съставяне на правителство в Германия. Представители на Християндемократическата партия на Ангела Меркел, баварския клон на партията - Християнсоциалния съюз и социалдемократите на Мартин Щулц седнаха на една маса, за да обсъдят техническите подробности около започването на преговори за съставяне на правителството.

Същинските консултациите по процеса се очакват да започнат в неделя - 7 януари. Това трябва да бъдат проучвателни преговори, които сега се планира да продължат 4 дни.

След предварителните разговори лидерите на партиите излязоха с общо изявление, че доверието между тях се е повишило и че започват преговори за сформиране на голяма коалиция между двете основни политически сили.

„Водим проучвателни преговори. Така че нямаме споразумение по същество. Но всички знаем, че са необходими ефективност и динамичност. За да постигнем това, е необходима добра подготовка и именно затова се бяхме събрали днес", посочи Александер Добринд, който е председател на парламентарната група на ХДС.