В Антверпен задържаха рекордните 7 тона кокаин
Секция: СВЯТ
04 Януари 2018 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В Антверпен задържаха рекордните 7 тона кокаин

/КРОСС/ Белгийски митничари заловиха рекордните 7 тона кокаин в пристанището на Антверпен. Наркотикът бил скрит в контейнер с банани.

Акцията е извършена на 30 декември и една от най-големите пратки залавяни в цяла Европа през миналата година. Заловеното количество се равнява на една четвърт от годишния обем, задържан във втория по големина белгийски град през последните две години.

Най-вероятно наркотикът е бил предназначен за Холандия. До залавянето му се стигнало след обща операция на белгийските и холандските митници.

Предполагаемата стойност на дрогата не се посочва, но със сигурност става въпрос за стотици милиони евро - в началото на декември в испанското пристанище Алхесирас бяха заловени 6 тона кокаин, които бяха оценени на 210 милиона евро.

Като второто най-натоварено пристанище в Европа, портът в Антверпен привлича и някои от най-големите пратки наркотици - през 2016 г. на него са били задържани близо 30 тона кокаин, а през 2017 г. - около 38 тона, включително рекордното количество от 30 декември.