Спасиха авантюрист, тръгнал с лодка самоделка от Панама за Австралия
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Януари 2018 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спасиха авантюрист, тръгнал с лодка самоделка от Панама за Австралия

/КРОСС/ Австралиец, плаващ с безмоторна лодка от Панама към Австралия е бил спасен край бреговете на Хавайските острови след над 100 дни прекарани в морето. Това са съобщили от местната брегова охрана в четвъртък, пише британският вестник „Гардиън", цитиран от Фокус.

Спасителната акция била извършена на 31 декември край остров Мауи, а мъжът, който е на 62 години, бил потеглил от Панама 102 дни по-рано. Лодката била направена от самия него и не разполагала с съвременните технологии като GPS и радиокомуникация.

Мъжът, който е на 62 години, е изглеждал дезориентиран като според данни на властите лошото време го е отклонило от пътя му и накарало да стигне Хаваите. Един от офицерите от бреговата охрана е отбелязал, че „да си объркал посоката в морето, когато се намираш на лодка, неразполагаща с радиокомуникации може да бъде смъртоносно". 

На мъжа най-вероятно ще му бъде разрешено да продължи пътя си след подробен разпит.

Австралийските медии разкриват, че името на мореплавателя е Крис Ларсън и има опит в подобни начинания, като през 2014-а дори опита околосветско пътешествие без навигиционни уреди.