Труден старт, но победа за Григор Димитров
Секция: СПОРТ
04 Януари 2018 16:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Труден старт, но победа за Григор Димитров

/КРОСС/ Малко трудно, но Григор Димитров тръгна с победа на сингъл през 2018 г. Поставеният под номер 1 българин започна защитата на титлата си в Бризбейн (Австралия) с победа с 2:1 сета срещу представителя на домакините Джон Милман.

Намиращият се на 128-о място в света австралиец изненадващо взе първия сет с 6:4 и дори стигна до тайбрек във втория, но все пак Димитров стигна до обрат след 7:6 и след това с 6:3.

Първата ни ракета започна участието си директно от втория кръг на турнира и така с победата се класира на 1/4-финалите на турнира. Там той ще се изправи срещу представителя на Великобритания Кайл Едмънд, който се наложи със 7:6, 5:7, 6:4 над корееца Хьон Чун.

Едмънд в момента е под номер 50 в световната ранглиста. Димитров е играл само веднъж срещу него - през миналата година на турнира във Вашингтон и го победи със 7:5, 4:6, 6:3.

Григор Димитров участва и на двойки в Бризбейн, където с партньора си Райън Харисън (САЩ), предстои да играе на полуфиналите срещу Хенри Континен (Финалндия)/Джон Пиирс (Австралия).