Красимир Каракачанов за издирвания Росен Ангелов: Не си представяйте 56-годишен аджамия, има данни, че е бил в Чуждестранния легион
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Януари 2018 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Каракачанов за издирвания Росен Ангелов: Не си представяйте 56-годишен аджамия, има данни, че е бил в Чуждестранния легион

/КРОСС/ Залавянето на заподозрения и вече обвинен за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов няма да е никак лесно, тъй като той очевидно е много добре подготвен и дори има индикации, че е бил член на Чуждестранния легион. Това обяви пред БТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, чиито подопечни от армията също се включиха в издирването на 56-годишния мъж.

„Надявам се да хванем Росен Ангелов. Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издръжлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион.

С един пистолет да убие толкова много хора - това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата - каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си придобил ловна пушка, коментира Каракачанов.

„Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверява се всяка една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона в който той може да се укрие - тези няколко общини в планината", каза още военният министър по повод разследването, като обаче не спести критики към медиите по повод отразяването им на случая и попита „на кого помагаме" с преките включвания от Искърското дефиле.

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори:

„Това е парадоксът, задавам въпроса - трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток - само за кражба на празни буркани няма издирване или присъда - да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата... Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление", възмути се вицепремиерът.

Извън темата за убийствата Каракачанов коментира и Истанбулската конвенция, която бе приета за ратификация от правителството, а се оказа, че именно той е най-големият ѝ противник.

„Никой нормален човек не може да бъде против конвенцията за защита на жените от насилие. Тук никой не възразява. Но покрай тази конвенция се пробутват и други неща. За гей браковете. Тези неща се пробутват фино. Замяната на биологичната категория пол с обяснението, че пол е социално понятие.

Големият проблем е, че западното общество, на което принадлежим и ние, се отказва от своите ценности и се стреми само към благоденствие и задоволяване на своите нужди. Честно казано, спорим за маловажни теми", допълни Красимир Каракачанов.