Правителството е близо до договор за поддръжка на старите МиГ-ове
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Януари 2018 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Правителството е близо до договор за поддръжка на старите МиГ-ове

/КРОСС/ България е пред сключване на договор с РСК „МиГ" за поддръжка на изтребителите МиГ-29. Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Каракачанов каза, че договорът ще бъде подписан „като мине през Административния съд, да се отхвърлят претенциите на украинската фирма".

В края на 2017 година Комисията за защита на конкуренцията отхвърли като неоснователно искането на украинската фирма "Украинмаш" за спиране на обществената поръчка за МиГ- овете, но остави възможност фирмата да се обърне към Административния съд:

„Те ще ни загубят три месеца на практика", каза още Каракачанов.

Правителството трябва да намери пари и за ремонта на самолетите. Бяха заделени 82 милиона лева. Преди Нова година малко над 53 милиона от тях бяха преразпределени по други пера. Сега военният министър Красимир Каракачанов увери:

„В момента очаквам за РСК „МиГ" да получим точната сума. Няма как да си възстановим способностите на МиГ - 29, без да има и допълнителни средства".

Приетият преди дни план за повишаване на разходите за отбрана е предвидено руските машини да бъдат поддържани до 2020 година с по 26 хиляди лева на година.