Спортни таланти на "Еврофутбол" в мъжката щафета по биатлон и осмо място за България
Секция: СПОРТ
08 Януари 2018 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спортни таланти на "Еврофутбол" в мъжката щафета по биатлон и осмо място за България

/КРОСС/ Двама от Спортните таланти на „Еврофутбол" за 2017 г. - Антон Синапов и Димитър Герджиков, пребориха лошите метеорологични условия в Обехоф и финишираха 8-ми в мъжката щафета в четвъртия кръг от Световната купа по биатлон вчера, 07.01.2018 г. Това е вторият най-добър резултат за България в щафета за последните 30 години, а освен двамата състезатели (Синапов на втори пост, Герджиков - на трети) в групата от български биатлонисти бяха Михаил Клечоров и Владимир Илиев.

Те завъртяха пет наказателни обиколки и използваха общо 15 допълнителни патрона, което им отреди 8-мо място в крайното класиране.

На 05.01.2018 г. бе стартът на първата дисциплина - "Спринт", Антон зае 34-то място и получи първи точки за световната купа (след попадането в ТОП 40). Така той постигна и най-добрият български резултат за деня - биатлонистът от Чепеларе завъртя една наказателна обиколка при първото си посещение на рубежа, като така извоява място в „Преследване"-то, което бе на следващия ден - там той стана 44-ти. Димитър сгреши три пъти и зае 82-ра позиция, с което не намери място в съботното преследване.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" за 2017 г. бяха: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.