Panasonic представя две нови 4K видеокамери и Full-HD видеокамера от висок клас
Секция: Технологии
09 Януари 2018 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Panasonic представя две нови 4K видеокамери и Full-HD видеокамера от висок клас

/КРОСС/ Водещият модел 4K видеокамера HC-VXF1 притежава функционалност от професионален ранг, включително електронен визьор и ринг за ръчни настройки

HC-VX1 предлага качество без компромис с 4K картина и нови 4К функции за изрязване

Full HD видеокамерата HCV-800 е оборудвана с новоразработен обектив и нов голям MOS сензор

Panasonic с гордост представя две 4K видеокамери (HC-VXF1 / HC-VX1) и една Full-HD видеокамера (HC-V800) с нов сензор и нов обектив за значително по-високо качество на образа. Всичките нови модели видеокамери имат изключителни оптични характеристики, като широкоъгълен 25mm обектив* и 24x оптично приближаване, а също така подобрена функция за автофокус с бързо и прецизно фокусиране при 4K и Full-HD, особено важно за видеозаснемането.

Новите допълнения към обширното портфолио от висококачествени видеокамери на Panasonic посрещат нуждите на всички потребители - от видео-ентусиастите, търсещи висококачествено 4K видео, до семейства, които искат да съхранят безценните си моменти с впечатляващи образи.

Създайте брилянтни видеоклипове дори на слабо осветени места
Новият голям BSI MOS сензор, с който са оборудвани 4K видеокамерите HC-VXF1/HC-VX1 и Full-HD видеокамерата HC-V800, комбиниран със светлосилния F1.8 обектив, подобрява качеството на снимане при слабо осветление с приблизително 70 процента, в сравнение с предишните 4K модели. Чрез потискане на шума при слаба осветеност, като например сцени на закрито и нощни пейзажи, могат да се заснемат идеалните кадри по всяко време и навсякъде.

Първокласно видео с 4K качество
С новите 4K видеокамери HC-VXF1/HC-VX1 на Panasonic можете да заснемете най-доброто от вашия свят с брилянтно качество на образа и висока 4K резолюция. Високоефективният обектив, отговарящ на строгите стандарти за разделителна способност и контраст на Leica Camera AG, намалява отблясъците и фантомните изображения, за да осигури запис на красиви образи по всяко време. Режимът 4K Photo позволява съхраняване на статични снимки от краткотрайни моменти, които не могат да бъдат уловени с огледално-рефлексен фотоапарат дори при снимане в серия.

Изключителни способности за снимане отблизо
Новият обектив Leica Dicomar (HC-VXF1/HC-VX1/HC-V800) се характеризира с мощно оптично варио 24x - от широк ъгъл 25mm* до телефото 600mm. Четворната система за управление на обектива, наречена 4-Drive Lens System, работи с четири независими групи лещи, за да постигне оптично варио 24x в изключително компактно тяло. При широкоъгълна позиция на вариото, в един кадър може да бъде обхваната голяма група хора заедно с околния пейзаж, а с помощта на въртящия се LCD могат да бъдат направени и впечатляващи селфи снимки.

Новият хибриден оптичен стабилизатор на образа елиминира размазването на картината, причинено от треперенето на ръката
Оптичният стабилизатор на образа в 4K видеокамерите HC-VXF1/HC-VX1 и Full-HD видеокамерата HC-V800 е разработен на базата на предишния 5-Axis HYBRID O.I.S. + (5-осев хибриден оптичен стабилизатор на образа плюс), който сега е усъвършенстван с още две технологии: Ball O.I.S. System и Adaptive O.I.S.
Системата Ball O.I.S. System намалява износването на задвижващия модул и значително подобрява коригирането и на най-малкото потрепване на ръката. Адаптивният оптичен стабилизатор на образа Adaptive O.I.S. автоматично оптимизира действието на стабилизатора чрез регулиране на механичното му управление според позицията, условията на снимане и потребителските характеристики. Новият хибриден оптичен стабилизатор на образа HYBRID O.I.S. още повече намалява размазването на картината, причинено от треперенето на ръката, включително при голямо приближаване, с което дава възможност да се записват чисти образи и пълноценно използване на мощното 24x оптично варио. Функцията Level Shot (Изравняване на нивото) автоматично отчита и коригира наклона на заснеманите образи.

Професионални резултати с електронен визьор и ринг за ръчни настройки
4K видеокамерата от най-висок клас HC-VXF1 на Panasonic е оборудвана с модерни, високоефективни функции, които ще удовлетворят професионалистите и амбициозните фенове. Накланящият се визьор улеснява заснемането на желаните кадри при всякакви условия, а рингът за ръчни настройки дава възможност за прецизно настройване на фокуса, ириса и вариото.
Превключването между настройките се извършва бързо и лесно с помощта на два отделни ключа - Manual/Auto (Ръчна/Автоматична настройка) и Focus/Iris/Zoom (Фокус/Ирис/Варио). За да отговори на разнообразните изисквания и нужди на потребителите, HC-VXF1 предлага и други функции, типични за професионалните видеокамери, като Регулируем баланс на бялото в диапазона от 2 000 K до 15 000 K, Увеличение/Пик на фокуса и Потребителски бутон.

Функция 4K изрязване, позволяваща да уловите безпогрешно моментите, които се случват веднъж в живота
4K изрязване (4K Cropping) е оригинална функция на Panasonic, налична при HC-VXF1 и HC-VX1. Тя позволява заснемане на широкоъгълни 4K видеоматериали, след което лесно да се редактират и запаметят във Full-HD формат, като се приложат различни ефекти, например приближаване или промяна на зрителния ъгъл.
Към функцията 4K изрязване сега са добавени нови възможности, като Post Auto Tracking (Изрязване с автоматично следене), позволяваща например да заснемете бързо движещо се дете в 4K формат с автоматично следене на лицето му и след това да извлечете Full-HD видео, при което лицето не излиза извън кадър и същевременно се добавя ефект на стабилизиране на образа. Новата функция Post Manual Tracking (Изрязване с ръчно следене) позволява просто да докоснете обектите, извършващи непредвидими движения, на екрана и да ги следите интуитивно с пръст, като променяте зрителния ъгъл. И, функцията Post Close-up (Фиксирано изрязване) е идеална за ситуации, при които има незначителни движения и в кадър влизат нежелани елементи - можете да заснемете по-широкообхватен 4K образ, от който след това да изрежете само нужната ви част.

Видео в кинематографичен стил
Всичките нови 4K модели (HC-VXF1/HC-VX1/HC-V800**) са оборудвани с функцията Кинематографични ефекти, която позволява използване на техники за снимане, присъщи за киното, като Бавно и Бързо видео, Бавно варио и Dolly Zoom. Тези компактни 4K видеокамери предлагат неповторимо забавление при заснемането на видеозаписи в кинематографичен стил.

* Приравнено към 35mm. Налично при 4K и FHD/24p моделите.
** HC-V800 поддържа само Бавно видео.