Филип Попов: Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2018 09:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Филип Попов: Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон

/КРОСС/ „Не виждам истинско желание за борба с корупцията през антикорупционния закон. Рискуваме България да тръгне в това европредседателство така, да изпусне този златен шанс заради ината и може би някакви други цели на управляващите". Това коментира в предаването „Преди всички" по БНР Филип Попов от БСП, който е и зам.-председател на правната комисия в парламента.

Според него това е прах в очите на българските граждани:

„Цялата философия на този закон е сбъркана. С такъв тип закон няма как да се бори корупцията. Тя се бори от органите, които следва да правоприлагат, но когато изначално материята, която следва да се бори срещу корупцията, е некачествен (самият законопроект), тогава няма как и тези органи да си свършат работата. Затова президентът е наложил вето върху целия законопроект, защото той в своята философия е сбъркан. Не може да се променят един или два текста, защото самите текстове са свързани".

„Очевидно законът ще бъде прегласуван", каза още Попов и добави:

„Лошото е, че България стартира Европредседателството от тази неизгодна позиция. Трябва да има нов законопроект, заедно изработен от всички народни представители, който да отговаря в максимална степен на изискването на европейските институции, на тази висша цел борба с корупцията".