Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата за председателството
Секция: Анализи
11 Януари 2018 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата за председателството

/КРОСС/ „Животът на хората под никаква форма не зависи от факта, че страната ни председателства Европейския съюз". Това обяви в предаването „12+3" по „Хоризонт" ПР- експертът Арман Бабикян.

И допълни:

„Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата за председателството на ЕС, без да си дават сметка, че в края на краищата това е рутинна процедура. Подред страните се изреждат, за да председателстват и не е някаква брошка за похвала на ревера на страната ни, а просто работа, която трябва да свършим.

Това сериозно преекспониране, изреждането на министри, отглеждането на плочки, лъскането на перчеми .... общо взето ще изиграе лоша шега, защото само след пет-шест месеца ще видим, че нищо особено не се е случило и тогава ще дойде разочарованието. С това разочарование управляващите не знам как ще се справят", каза Бабикян и прогнозира риск от поява на евроскептицизъм в страната след председателството.

На въпрос какво казваме ние с деветте заявления за протести днес, той коментира:

„Надявам се, казваме, че животът продължава и всички не спират в унес, за да се взрат в луксозните коли, пътуващи от летището към центъра на София, защо, както видяхте - и в Русе, и във Видин хората слабо се интересуват от това.

Единствено напънатият блясък в очите на г-жа Караянчева в Народното събрание говореше днес за

„Националния отбор на България" и някак си напомняше за дриѝм-тийма на Делян Добрев от Хасково. Не знам какви са очакванията някой да определя дневния ред на Европа от София и под диригентската палка на българските политици, при положение че те трудно се справят дори със собствената си страна".

В защита на тезата си, че темата за Европредседателството се преекспонира, Бабикян каза:

„Забележете как беше обяснявано всичко през последните 10 дни: Протестите се случвали нарочно, за да злепоставят страната ни пред европейците; Убийствата се правели нарочно, за да ни злепоставят пред европейците; Публикациите в западната преса излизали нарочно, за да ни злепоставят пред европейците. Хайде да не изброявам нататък, че стигнахме до един билборд с "цена" 100 милиона, който вчера се превърна в тема - скандал, а днес протестиращите синдикати получиха 100 милиона с обяснението, че той не им ги давал под натиск, а защото много хубаво си били свършили работа в МВР. Вечното обяснение, че сега ще сме председател на Европейския съюз не е индулгенция нито за атака срещу кабинета, нито за защита на кабинета, Той е рутинно мероприятие, в което трябва да се представим на ниво. Животът продължава и проблемите продължават. Няма как рутинно мероприятие да ни накара да забравим бедността, убийствата, ужасяващата копрупция, медийната цензура...

Няма как всички да замълчим, да затворим очите си и да си кажем: „Хайде сега ще стоим чистички и приветливи, докато си тръгнат гостите, а после ще продължим боя".