Добрич протестира срещу цената на водата
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2018 10:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Добрич протестира срещу цената на водата

/КРОСС/ Протест срещу очакваното увеличение на водата ще има днес в Добрич. Инициаторите, обединени в гражданска организация, са против повишението и искат оставката на ръководството на най-задлъжнялото ВиК дружество в България.

В понеделник в София ще се проведе обществено обсъждане в Комисията за енергийно и водно регулиране на повишаването на водата в Добрич до 3 лева и 28 стотинки.

Протестът ще започне в 11 часа днес пред сградата на областната управа в Добрич и ще продължи под формата на шествие по пешеходната зона. Предвидено е и за кратко да бъде блокирано кръстовището на булевардите "25 септември" и "Трети март". Основните искания на протестиращите са цената на водата да не бъде променяна, както и оставката на директора на дружеството инж. Тодор Гикински, назначен от Министерството на регионалното развитие през август месец миналата година. От своя страна Тодор Гикински излезе с писмено изявление до медиите, в което казва, че от години за първи път дружеството отчита положителни финансови резултати. Ръководството на ВиК-Добрич-АД се опасява, че лица, които от години са водили дружеството към декапитализация и са допринесли за натрупаните десетки милиони задължения, спекулират с икономическите притеснения на жителите на област Добрич, се казва още в изявлението.