Протест срещу плана за управление на Пирин пред НС
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2018 17:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест срещу плана за управление на Пирин пред НС

/КРОСС/ Протестиращите срещу плана за управление на Пирин са пред БНБ в столицата. Първоначално предвиденият пред Министерския съвет протест е преместен, протестиращи съобщават, че там има полицейска блокада с частични заграждения.

В момента движението е блокирано от сградата на Българската народна банка до Народното събрание. Следващият четвъртък отново ще има протести, съобщава БНР.

Българската асоциация за алтернативен туризъм настоява да бъде отменено правителственото решение за промени в действащия План за управление на Национален парк "Пирин", да бъде възложено на министъра на околната среда и водите да подготви изменение в Плана, като се даде възможност за строителство на втора кабинкова линия.

Участниците в протеста коментират, че: "Това е протест, организиран от граждани. Предполагам, че ще има редовен протест, който се организира от "За да остане природа в България", в четвъртък, който предполагам, че ще е по-многолюден и във всички градове. Ще продължават протестите, докато не се отмени решението на Министерския съвет.

Едно е чисто екологичното нарушение. Това че е национален парк, го прави много по-различен от всеки един локален и регионален проблем. Другото е, че начинът, по който беше създадена тази ситуация - с решение между празниците и с административни хватки."