Инж. Михаил Рашков, АПИ: Няма затворени пътища в страната, обстановката е нормална
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инж. Михаил Рашков, АПИ: Няма затворени пътища в страната, обстановката е нормална

/КРОСС/ Нормална зимна обстановка за шофьорите се очертава в момента. Снеговалежът е слаб и ще продължи до края на деня. Няма затворени пътища заради снега. Това каза за "Денят започва" по БНТ инж.Михаил Рашков от Агенция „Пътна инфраструктура".

Над 700 снегопочистващи машини работиха тази нощ и продължават и в момента. Над 130 са само за Софийска област. Местата със снегонавявания са във Видинско, Монтанско и частично Враца. Там е и най-интензивният снеговалеж. На останалите места е нормално. В Бургас започна да вали към 7 часа тази сутрин, но снеговалежът е нормален.

„Обстановката в страната е нормална. Снеговалежът е слаб. Не е интензивен. Ако за един час натрупа 5 см,тогава е интензивен. Тази нощ на много места снеговалежът е около 1-3 см, не повече. Донякъде може да се каже, че има обходен маршрут от Видин в посока София. Съвсем нормален снеговалеж. В района на Руженци самите наклони не позволяват на тежкотоварните автомобили да се изкачват и там има проблем. С обхода този проблем е решен", коментира инж. Рашков.