Зам.-министър Малина Крумова се срещна с ученици-сурвакарчета по случай ромския празник "Василица"
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Януари 2018 18:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Малина Крумова се срещна с ученици-сурвакарчета по случай ромския празник "Василица"

/КРОСС/ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова се срещна с ученици от Обединено иновативно училище „П.Р.Славейков", село Джулюница по случай големия ромски празник „Василица", с който се отбелязва началото на Новата година. Те изнесоха представление, символизиращо богатството от фолклорните традиции на различните етноси в България, съобщават от регионалното министерство.

Децата пожелаха здраве и благополучие, споделяйки традициите на ромския, българския и турския фолклор, както и мечтите и надеждите на децата от малките населени места.

Училището е част от мрежата на Център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе", която е една от най-големите ромски организации в България. От 7 години не е имало отпаднало дете от училището, в което учат деца от най-различни етноси.

„Много се радваме и Ви благодарим, че винаги ни подкрепяте", изразиха своята признателност от център „Амалипе". От своя страна, регионалният заместник-министър пожела на децата да бъдат здрави и все така усмихнати.