Събитията в страната на 16 януари
Секция: Предстоящи събития
16 Януари 2018 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събитията в страната на 16 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 09.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан. Церемонията по посрещането на първия полет по дестинацията Баку-София ще се проведе на VIP A - Правителствена зала на летище София.

***
Асеновград.
От 11.50 часа на площадката на ПСОВ в Асеновград министърът на околната среда и водите Нено Димов ще провери напредъка по изпълнението на „Проект за рехабилитация на ВиК мрежата с изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) за гр. Асеновград". Участие ще вземат кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов и представители на фирмите-изпълнители по проекта.

***
Смолян.
От 11.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествената церемония по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан. Военният ритуал ще се проведе на площад „Свобода" в града.

***
София.
В Министерски съвет, "Гранитна"| зала ще се проведе 38-то заседание на Националния съвет за закрила на детето. В дневния ред ще бъде представена работата на Съвета на децата, както и становищата и предложенията на децата след провелото се, IV -то редовно заседание на Съвета в 2017г.

***
София.
От 09.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото за кумулиране на наказанията на Славчо З.

***
София.
От 9.30 часа Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание в заседателната зала в сградата на ВСС на ул. „Eкзарх Йосиф" № 12.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мила Г., Ангел А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Владимир Т., Тодор С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в заседателната зала № 42 в сградата на Народното събрание Централната избирателна комисия ще проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК, в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 18 февруари 2018 г.

***
София.
От 10.40 часа в сградата на Професионална гимназия по текстил и моден дизайн ще бъде открита изложбата „Ракурси" на 14-годишния Кристиан Зарков, който е ученик в гимназията.

***
София.
От 11.00 часа Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет ще разгледа мерки, свързани със замърсяването на въздуха.

***
София.
От 11.00 часа в Голяма зала на Учебния център на Агенцията за ядрено регулиране ще се проведе пресконференция, на която ще представи дейността си за изминалата 2017 година.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Съсловното Сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България на тема „Внезапната сърдечна смърт - убиец №1 в България".

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил Д., Паскалис Д. и Юксел Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и председателят на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране Валя Чилова ще дадат пресконференция, на която да представят проекта на допълнително споразумение със "Софийска вода", с цел подобряване на условията по концесионния договор с тях. Пресконференцията ще се проведе в зала официална на „Московска" 33.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Българският арт и фолклорен център „Нестия", Фондация „Бъдност за талантите на България" и „Делта център за изкуства и култура" във връзка с първия у нас Национален фолклорен фестивал „Бъдност за талантите на България" и финален етап от Националната кампания „Да запалим и съхраним огъня български!".

***
София.
От 13.00 часа 30-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Антон Гинев (бивш зам.-министър на транспорта), Илия Илиев (бивш депутат от ДПС) и Огнян Георгиев (обвинени в безстопанственост).

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пламен В., на когото му е повдигнато обвинение за изнудване (рекет).

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо К., Кръстю Д. и Ивайло С., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване.

***
София.
От 15.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и народният представител от „БСП за България" Георги Свиленски ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 16.00 часа председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов ще се срещне с представители на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик" в кабинет 284 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" №1.

***
София.
От 17.30 часа изложбата „Европейски градове в творби на български художници" ще бъде открита в галерия „Средец" на Министерството на културата.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита изложба с творби живопис-колаж на художникът Венци Терзийски.

***
Бургас.
От 11.00 часа в клуба на ВМРО на ул. „Васил Левски" № 7, членовете на националното ръководство на ВМРО - Българско национално движение - народният представител Александър Сиди и общинският съветник от ВМРО в Бургас Георги Дракалиев, ще дадат пресконференция във връзка с многобройните сигнали за агресивни сектантски учения, които набират сила в цялата страна.

***
Бургас.
От 17.30 часа януари в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще бъде представена книгата „Рая отвъд голямата вода" на Мария Сталева.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ доц. Антоанета Цветкова ще се срещне с граждани доц. Антоанета Цветкова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с Георги Василев - Гочето.

***
Видин.
От 09.30 часа в комплекс „Монтесито" ще се проведе финална конференция за презентиране на резултатите от проект „Oпазване и подобряване на околната среда в транс-граничния регион чрез компостиране на биоразградими отпадъци".

***
Карлово.
От 10.00 часа с водосвет в храм „Св. Николай" ще започнат тържествата по повод 140 години от избирането на Първия градски съвет . От 10.30 часа от храм „Св. Николай" ще тръгне празнично шествие дома на Васил Караиванов - първият председател на Общинския съвет, където ще бъдат поднесени венци и цветя. От 11.00 часа започва тържественото заседание на Общинския съвет в Карлово в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на БНРДП на тема „30 години опозиция в България, предвождана от Илия Минев, и европейски инициативи за справедливост между различните нации".

***
Пловдив.
От 11.00 часа пред паметника на Капитан Бураго в Дондуковата градина ще започне възпоменателно честване на 140 години от Освобождението на града от османско робство. Преди това. От 10.30 часа Комитет „Родолюбие" ще представи възстановката „Живи картини от Освобождението".

***
Пловдив.
От 11.45 часа в Музейния център за съвременна история на улица „Ангел Букурещлиев"№ 14 ще бъда открита изложбата „Българското опълчение през погледа на опълченеца Стефан Кисов".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани.

***
Русе.
От 11.00 часа в Конферентната зала на хотел „Дунав Плаза" ще се проведе финална пресконференция по проект „Разработване и приемане на съвместно институционализирано партньорство за управление на риска от прекомерна популация на насекоми, които засягат общественото здраве и безопасност в рамките на трансграничния регион Румъния-България".

***
Смолян.
От 11.30 ч на церемония па площад „Свобода" на Стария център в Смолян ще бъде изпратен 35 контингент на българската армия за участие в мисия на НАТО в Афганистан. На събитието ще присъства министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

***
Смолян.
От 15.00 часа в залите на Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще бъде проведена първата инициатива в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в Смолян. Маргарита Люнчева - уредник в отдел „Археология" ще изнесе публична лекция на тема „Къде се крият корените на европейската цивилизация?"

***
Стара Загора.
От 09.30 часа в Парк-хотел „Стара Загора" ще бъде открит първият професионален форум за производство и реализация на плодове и зеленчуци.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще започне празничната програма за отбелязване на 140 години от Освобождението на града от турско робство. От 12.00 часа е предвидено да има литийно шествие към паметната плоча, поставена на мястото, където са посрещнати руските войски в Чепеларе. Там ще бъде отслужена и панихида за загиналите за Освобождението на Чепеларе. В 12.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Капитан Петко войвода в града.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще има брифинг в зала 203 на общината.