Ивайло Московски: Първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан вече е факт
Секция: ПОЛИТИКА
16 Януари 2018 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ивайло Московски: Първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан вече е факт

/КРОСС/ Благодарение на усилията на институциите в България и Азербайджан първата редовна въздушна линия между двете страни вече е факт. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалното посрещане на първия полет по линията Баку-София.

Министър Ивайло Московски изрази увереност, че редовните полети между двете страни ще стимулират развитието на двустранните отношения във всички сфери и ще дадат възможност на хората за достъпно и удобно пътуване. По думите му, тази въздушна линия е символ на задълбочаващото се приятелство между двата народа и държави, и ще спомогне за осъществяването на множество проекти.

Новата линия Баку-София е 77-та за летище София. Азербайджанските авиолинии, чрез структурното си поделение Бута Еъруейс, са 28-та авиокомпания извършваща полети до най-голямото летище на България, което през последната година отбеляза ръст с над 30% на превозените пътници. Авиокомпанията ще лети веднъж седмично във вторник.