Жельо Бойчев: БСП се изправя срещу разделянето на България на феодални владения
Секция: ПОЛИТИКА
17 Януари 2018 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жельо Бойчев: БСП се изправя срещу  разделянето на България на феодални владения

/КРОСС/ „С вота на недоверие отговаряме на сериозно обществено очакване- над 80% от българското общество определя корупцията като един от основните проблеми в страната. Трябва да си дадем сметка, че тя засяга всеки един български гражданин". Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев пред БНТ.

Той заяви, че левицата не вижда никакви действия на кабинета за реална битка с корупцията. Бойчев бе категоричен, че БСП се изправя срещу опита България да бъде разделена на феодални владения, в които, ако не си близък до властта, не можеш да се реализираш.

„Този модел си купува политическа подкрепа на изборите и това е фундамента на политиката на ГЕРБ", заяви още народният представител.

„С конкретни примери ще покажем модела на управление в страната, защото за 10 месеца от управлението на кабинета „Борисов 3", са раздадени около 10 млрд. лв. от обществени поръчки. В много от тях се констатира предварително предизвестен победител и поръчки, концентриращи огромен финансов ресурс в определени компании", каза още Жельо Бойчев.

Той даде пример с ремонта на НДК, който по думите му, е емблематичен пример за модела на ГЕРБ в харченето на средства.

"Видя се ,че тези поръчки са опорочени и никой не разбра как са изхарчени 45 млн.лв", заяви социалистът.

„В Истанбулската конвенция има текстове, които са двусмислени и това не позволява на БСП да я подкрепи. Големият въпрос е, защо тя бе представена пред обществото без никакъв дебат", добави още Жельо Бойчев.

Той бе категоричен, че е нужен преглед на въздействието на конвенцията върху българското законодателство. Бойчев заяви, че борбата с насилието над жени и за тяхното равноправие е една от големите теми на социалистическото движение.

„С приемането на конвенцията, българската държава ще започне въвеждането на модели, които се разминават с ценностите и традициите на българското общество", предупреди Жельо Бойчев.