Утре валежите постепенно ще спрат и облачността ще започне да намалява
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Януари 2018 20:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Утре валежите постепенно ще спрат и облачността ще започне да намалява

/КРОСС/ Тази нощ ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса. София около минус 3 градуса.

Утре валежите ще спират, а привечер и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 0 и 5 градуса.

В планините ще бъде облачно, ветровито, преди обяд с валежи от сняг. Ще духа бурен, по-високите и открити части ураганен северозападен вятър. Максимална 1200 - минус 5, на 2000 м - минус 9.

В петък ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, ще се ориентира от югозапад. Дневните температури ще се повишат, но сутрешните в много райони ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2.

В събота в Източна България вятърът ще се задържи от юг и ще остане топло за януари. В Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне застудяване. Облачността ще се увеличи, ще завали, дъжд и сняг.

В неделя ще е без съществени валежи, ще остане предимно облачно и сравнително студено.