Предстоящи събития на 18 януари 2018
Секция: Предстоящи събития
18 Януари 2018 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 18 януари 2018

/КРОСС/ ***

София.
От 09.30 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Г., Чавдар Г. и Павел Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XVI състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав С., Данаил А. и Георги К. за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа ХII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван М., Марио Г., Методи З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа VIII състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П., Найден В. и др. за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала партер в Перформ Бизнес Център ще се проведе кръгла маса със заглавие „Да върнем Витоша на гражданите".

***
София.
В 11.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание делегацията на Групата за приятелство в Милли Меджлиса на Азербайджан ще разговаря с председателя на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Халил Летифов.

***
София.
В 12.50 часа на Терминал 2 на летище „София" се завръща Ръководителят на 26-та Национална Антарктическа Експедиция и Директор на Българския Антарктически Институт проф. дн Христо Пимпирев.

***
София.
От 13.30 часа IV състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Централната софийска синагога, ОЕБ „Шалом" ще даде пресконференция, на която ще бъдат обявени годишният календар със събития в цялата страна, инициативата „75 години - Незабравените лица на спасението" и издаването на книга с имената и историите на неизвестните български спасители; предстоящото издание на първа по рода си книга за историята на българската еврейска общност; кампанията #WeRemember на Световния еврейски конгрес по повод 27 януари - Международния ден за възпоменание на Холокоста; откриване на петицията „Да кажем НЕ на езика на омразата в българските медии".

***
София.
От 18.30 часа от площад „Независимост" и ще тръгне по жълтите павета граждани ще протестират в защита на Национален парк „Пирин".

***
София.
От 19.00 часа в Дома на киното, Посолството на Република Азербайджан ще бъде домакин на вечер на азербайджанското кино в рамките на Sofia MENAR Film Festival.

***
Асеновград.
От 09.00 часа в храм „Св. Атанасий Велики", пловдивският митрополит Николай ще отслужи Архиерейска света Литургия.

***
Асеновград.
От 09.30 часа в Районен съд-Асеновград ще се гледа делото срещу Борис Р., обвинен в противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ - помещение за търговска дейност.

***
Асеновград.
Асеновград ще отбележи тържествено 140-тата годишнина от Освобождението на града от турско робство. Тържественото честване ще започне в 12.00 часа с поклонение пред паметника на генерал Виктор Дандевил. От 17.30 часа в Исторически музей-Асеновград ще се състои откриването на гостуващата изложба „Нашето Освобождение" на Военноисторически музей - Плевен.

***
Бургас.
От 16.30 до 18.00 часа в централата на ПП ГЕРБ (ул. „Конт Андрованти" 5) общинският съветник Антон Вечерников ще има приемен ден с граждани.

***
Бургас.
От 19.30 часа в Културен център „Морско казино", Академията за млади дами в Бургас организира събитие на тема „Моите права".

***
Варна.
От 09.00 часа в храм „Св. Атанасий", Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще оглави празнична Архиерейска св. Литургия. От 18.00 часа в храма ще се проведе среща - разговор с архимандрит Максим, който е предстоятел на храм „Св. Архангел Михаил" в Таксиархис - Република Гърция.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски" №1), общинският съветник Веселин Ангелов ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 в Община Велико Търново ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия спектакъл на сцената на МДТ „Константин Кисимов", с който ще бъде отбелязано настъпването на Китайската Нова година.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа на пл. „Майка България" ще се проведе протест в защита на Национален парк „Пирин".

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Проблемите в Българската православна църква и причините за тях".

***
Видин.
От 15.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Сдружение Свободен младежки център по проект CB007.22.1.012 "Youth Riders" (Младежки пътници), финансиран по Програма ИНТЕРРЕГ-ИПА България-Сърбия.

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентна зала на Община Враца, екипът по управление и изпълнение на проекти Енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради в гр. Враца - Проект 1 и Проект 2 организира пресконференция във връзка с реализацията на двата проекта.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина № 24 ще се играе куклен спектакъл „Косе Босе" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 13.15 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои литературно четене с драматизация „Ала в приказките всичко е възможно" по повод 390 години от рождението на Шарл Перо.

***
Кюстендил.
От 15.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет ще се проведе пресконференция по повод предстоящо заседание .

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще бъде открита изложба живопис на Димитър Стоименов.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа Окръжният съд в Пазарджик гледа делото срещу кмета на Община Белово Костадин Варев.

***
Пазарджик.
От 18.30 до 20.30 часа на площад „Константин Величков" ще се състои втори протест под мотото „Пазарджик: Да защитим Пирин, да защитим България!", като част от националния протест „Да спасим Пирин!".

***
Панагюрище.
В 11.00 часа с поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на Райна Княгиня и в къщата-музей, ще бъдат отбелязани 162 години от рождението и.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 10 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия и протест на Окръжна прокуратура - Стара Загора, с която подсъдимият Христо Тиляшев е признат за виновен в причиняване на смърт по непредпазливост и причиняване на телесни повреди на четири лица.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Окръжен съд-Пловдив ще се гледа делото срещу Ахмед Муса. Делото се разглежда за втори път, след като ВКС отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав.

***
Пловдив.
В 18.30 до 20.00 часа на площад „Съединение" в града ще се състои трети протест в защита на Национален парк „Пирин".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с гражданите: Петър Попов и Ясен Михайлов от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъде представена изложбата „София комикс експо 2017".

***
Смолян.
От 10.30 часа в сградата на Община Смолян, ще се проведе пресконференция на тема „Данъчно-осигурителна кампания 2018" .

***
Смолян.
От 11.30 часа в Зала 115 на Областна администрация - Смолян ще се проведе пресконференция, на която ще бъде предоставена информация във връзка с промени в социалното законодателство и оказана подкрепа на лица и семейства от дирекциите „Социално подпомагане" в област Смолян през 2017 г.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Голям колкото малка ябълка" от Петър Анастасов.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Пресклуба на БТА в Шумен ръководителя на школата "А и Б" Бисерка Йовчева ще представи участието на шуменските информатици на олимпиада в Казахстан.

***
Шумен.
От 14.00 часа в VI-то ОУ ще се състои заседание на ПК „Просвета, образование и наука.