Вестниците пишат
Секция: Преглед на печата
18 Януари 2018 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вестниците пишат

/КРОСС/ Водеща тема на вестниците днес е представянето на приоритетите на българското председателство в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург вчера.
Аплодираха министър-председателя в Страсбург, информира "Труд" на първа страница. Бойко Борисов представи приоритетите. "Ще търсим нормализиране на отношенията с Русия", каза той.

"Стандарт" цитира председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който заяви, че "България е пример за успех". Вестникът цитира и Борисов, който обещава: "Ще се справим с корупцията". "Истанбулската конвенция ще е факт", каза още министър-председателят пред евродепутатите.

"Борисов даде още 2-3 години живот на корупцията" е водещото заглавие на "Сега". Българският премиер се чуди защо, ако е толкова драматично положението с подкупността, той печели 10 пъти избори и има ръст на икономиката, ковентира вестникът. Изданието почертава, че Борисов беше изслушан в Страсбург в деня, в който БСП внесе искане за вот на недоверие именно за корупция в нашия парламент. Коментарът на "Сега" е посветен на темата корупция. В него се казва "В България царува върховенство на беззаконието и това вече се приема за природна даденост".

"24 часа" също цитира риторичното недоумение на Бойко Борисов, изразено вчера в пленарната зала на европарламента в Страсбург. "Ако сме толкова корумпирани, защо икономиката ни расте най-много в Европейския съюз".