Екипите на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха захранването на над 100 населени места в Североизточна България
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Януари 2018 11:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Екипите на ЕНЕРГО-ПРО възстановиха захранването на над 100 населени места в Североизточна България

/КРОСС/ Силният вятър, придружен с дъжд и мокър сняг, предизвика редица аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. От сутринта екипите на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи възстановиха електрозахранването на над 100 населени места в областите Велико Търново, Габрово, Търговище, Варна, и Добрич.

Ситуацията се развива динамично, влошените метеорологични условия продължават да предизвикват нови повреди. Към 11:00 ч. без ток са 141 населени места в Североизточна България. Най-сложна е ситуацията в областите Добрич и Габрово, където без електрозахранване са съответно 95 и 28 места.

Всички аварийни екипи на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи в засегнатите области са мобилизирани за отстраняване на възникналите повреди. В много райони работата на специалистите е затруднена от метеорологичната обстановка, която на места се усложнява.

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи поддържа постоянна връзка с областните и общинските администрации в Североизточна България за обмен на оперативна информация и синхронизиране на действията. Компанията има готовност да пренасочи при необходимост допълнителни ресурси от хора и техника към райони, където ситуацията е най-усложнена.