Скотланд ярд разследва трето обвинение в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси
Секция: Шоубизнес
18 Януари 2018 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скотланд ярд разследва трето обвинение в сексуален тормоз срещу Кевин Спейси

/КРОСС/ Лондонската полиция вече разследва трето обвинение в сексуален тормоз срещу американския актьор Кевин Спейси, съобщи телевизионният канал „Скай нюз".

Британската полиция уточни, че става дума за инцидент от 2005 г. в Уестминстър. За началото на първото разследване срещу Спейси Скотланд ярд информира на 3 ноември.

Тогава към полицията се обърна 32-годишен мъж, който твърди, че през 2008, когато е бил на 23 години, е бил в лондонското жилище на холивудската звезда в Ламбет, близо до прочутия театър Old Vic („Олд Вик"), на който през този период Спейси е художествен ръководител. Мъжът разказал, че след като пили алкохол, той заспал и се събудил от това, че Спейси извършвал спрямо него сексуално насилие.

За второто разследване беше съобщено на 22 ноември, когато друг мъж съобщи, че е пострадал от извършен от Спейси секс тормоз, също през 2005 г.

Скандалът около известния актьор се развихри след като на 30 октомври американският му колега Антъни Рап го обвини в сексуално посегателство. Рап каза, че през 1985 г., когато е бил на 14 години, 25-годишният Спейси го поканил на гости в Ню Йорк и започнал да го задиря. Спейси каза, че не си спомня за такъв инцидент, но се извини на Рап.

Впоследствие обвинения отправиха още няколко мъже - мексиканският актьор Роберт Кавасос, американският режисьор Тони Монтана и британецът Даниел Бийл.