Кристиан Костов спечели Европейска награда за дебют EBBA и голямата награда на публиката
Секция: Шоубизнес
18 Януари 2018 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кристиан Костов спечели Европейска награда за дебют EBBA и голямата награда на публиката

/КРОСС/ Кристиан Костов е първият българин, носител на наградата за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава. Българският изпълнител получи и голямата награда на Европейските музикални награди (EBBA) - Изборът на публиката (Public Choice Award).

Костов бе награден на бляскава церемония сряда вечерта в зала „Мартини плаза" в Грьонинген, Холандия. За наградата на публиката се бореха 10-те носители на European Border Breakers Awards. Сред тях бяха победителят от Евровизия 2017 Салвадор Собрал, норвежката музикална сензация Sigrid и изплънителката на едни от най-големите хитове на 2017-та "Chasing Highs" и "All Stars" ALMA от Финландия.

Миналогодишният носител на голямата награда на публиката стана Dua Lipa от Великобритания. След победата тя се превърна в един от най-успешните изпълнители в световен мащаб.

Кристиан Костов сподели първите си емоции след победа пред БНР:

"Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!"

На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов представи в нов аранжимент песента Beautiful Mess, която му донесе второ място в конкурса „Евровизия 2017" в Киев. На церемонията той също така пя в дует с нашумелия британски изпълнител Younger. На пианото им акомпанира и известният диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд.

Следващият музикален проект на Кристиан Костов ще е съвместна песен с друга звезда от Евровизия 2017 - норвежкия музикален продуцент и изпълнител Jowst, който завърши на 10-о място в Киев.