Година от управлението на Тръмп: Има и добри неща
Секция: Анализи
19 Януари 2018 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Година от управлението на Тръмп: Има и добри неща

/КРОСС/ Има добри неща в икономически план, които се случиха през първата една година от управлението на Доналд Тръмп, но езикът и много от действията на американския президент разделиха обществото. Това заяви преподавателят по икономика във Вашингтон Асен Асенов за предаването "Преди всички".

Асенов изтъкна, че в САЩ е регистриран икономически растеж, безработицата е спаднала, включително заради данъчната реформа, извършена от Тръмп.

"Икономическият растеж леко се покачи, безработицата пада, афроамериканците имат рекордно ниска безработица, икономиката добавя работни места, но има и тъмни неща, които в очите на повечето хора, все още не са преодолени", каза Асенов и посочи, че бюджетният и търговският дефицит на страната растат, а голяма част от американците не могат да свикнат с поведението на президента.

"Американското общество е твърде, твърде разделено към този момент. Някои фактологични особености на Тръмп - езикът, който той ползва, атаките срещу медиите, атаки срещу политически опоненти - повечето от американците не са свикнали с този вулгарен език и с това поведение", обясни преподавателят.