Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open
Секция: СПОРТ
19 Януари 2018 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров победи Андрей Рубльов на Australian Open

/КРОСС/ Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов със 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 и се класира за осминафинал на Australian Open 2018. Мачът продължи 3 часа и 4 минути и се игра при 39-градусова жега, пише Topsport. Българинът ще срещне в неделя победителя от двубоя Ник Кириос - Жо-Вилфред Цонга.

Андрей Рубльов прилича на Григор Димитров от преди година и половина. Руснакът е много агресивен, но лесно се изнервя и прави много грешки. Той започна силно и проби Григор, който още не се беше събудил.

За щастие Димитров се взе в ръце и разбра, че трябва да стига до дълги разигравания, които да карат Рубльов да греши. Пробивът беше върнат за 2-2.

Това намали огромното самучувствие на руснака. Агресивната игра на двамата водеше до много грешки. Българинът по трудно удържаше подаването си, докато руснакът сервираше отлично.

В осмия гейм на мача подаването на руснака се пропука. Той направи две двойни грешки, след като водеше с 30-0. Това усложни задачата му. Григор изигра няколко хубави слйас бекхенда, удари които грешеше до тогава.

Хасковлията достигна на три пъто до точки за пробив и натисна ретура при последната. Сетът беше спечелен с четири отлични сервиса, предшествани от двойна грешка. 39 минути изминаха на един дъх и българинът поведе след 6-4.

Вторият сет беше огледален на първия. Григор дръпна рано, но след това допусна обрат.

Рубльов нямаше какво да губи и стана още по-агресивен. Но играта му беше прекалено еднообразна. Той натискаше на бекхенда на българина.

Това даде възможност да потренира любимия си слайс бекхенд. В началото грешките при този удар бяха много, но постепенно намаляха и сринаха стратегията на руснака.

Гришо проби за 2-1 и изглеждаше, че контролира мача. Но отново осмият гейм се оказа реашващ. В него имаше 16 разигравания. Първият сервис на Димитров се загуби и Рубльов успя отново да натисне обратния му удар.

Андрей затвърди брейка лесно и накара българинът да сервира за оставане в частта. Хасковлията се притесни, направи две двойни грешки, пласира три хубави сервиса и направи серия от грешки. Рубльов взе сета със 6-3 за 40 минути.

Първите пет гейма на третия сет бяха за сервиращите. Гришо имаше възможности да пробие, но може би се уплаши от тенденцията, че който направи първи брейк пада.

При 2-3 българинът сервира слабо, беше натиснат и загуби подаването си. В следващия гейм беше ключовият момент в мача. Рубльов напави ас при точка за пробив. Григор оспорва успешно и подаването трябваше да бъде повторено. За капак филето помогна и пробивът беше върнат 4-4.

Руснакът се изнерви и направи две двойни грешки при следващия си сервис гейм. Втората беше фатална и на практика реши сета. Рубльов удари ракетата си в земята, нещо което Гришо правеше често през 2016 година.

Спечелването на сета не се оказа лесно. Хасковлията трепереше при изпълнение на сервис и направи 3 двойни грешки. Той не допусна да се стигне до точка за пробив, но агресията на Рибльов форсира 12 разигравания. Ретур с рамката затвори частта след 6-4 за 42 минути.