Макрон и Мей със селфи като филмови звезди
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Януари 2018 14:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макрон и Мей със селфи като филмови звезди

/КРОСС/ Френският президент Еманюел Макрон и британският премиер Тереза Мей позираха за селфи от типа „Филмови звезди на Оскари". Вчера двамата са посетили музея „V&A" във Великобритания, а тази сутрин Мей публикува снимка, ознаменуваща събитието.

Макрон и Мей са заобиколени от млади хора - французи и британци, имащи отношение към културните, спортните и културните връзки между двете страни. Снимката бе оприличена на селфитата, които филмовите звезди традиционно си правят по време на церемонията за наградите Оскар.

Според Мей Великобритания и Франция имат повод да празнуват заради наличието на талантливи хора с ценности, които свързват двете държави. Френският президент и британският премиер подписаха договор за контрол на имиграцията.

По думите на Макрон споразумението предвижда да се съкрати времето за разглеждане на случаите на мигрантите, които се събират в северното френско пристанище Кале с надеждата да стигнат до Великобритания, и така процедурите по отношение на тях ще са по-хуманни и по-ефикасни.