Акценти в пресата
Секция: Преглед на печата
20 Януари 2018 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Акценти в пресата

/КРОСС/ Нов грип удря нервите, предупреждава "Телеграф". Епидемия е обявена и в Благоевград след Перник и Пазарджик, четири области са в риск. Освен че засяга централната нервна система, тазгодишният грип води до пневмония, подчертават лекарите.

Електронното управление у нас е хем скъпо, хем неработещо, пише "Сега". Управляващите не знаят колко пари са потънали, продължава изданието. Стопанската камара ги изчислява на 2 милиарда лева, докато от ГЕРБ казват, че са вложени, за неработещи системи, 130 милиона .

София въвежда електронен прием за деца в предучилищна възраст, съобщава "24 часа". Родителите ще кандидатстват в системата за детските градини, уеднаквяват се критериите. Свободните места за тази година ще бъдат обявени на 19 февруари.

Ананиев спасява малките болници, информира "Стандарт". Министърът на здравеопазването е уверил депутатите, че ще направи възможното за спасяване на общинските болници, които са в тежко финансово състояние. Една от мерките е увеличаване на цените за изплащане на най-често ползваните клинични пътеки.
Увеличава се размерът на вноските в бюджета на Европейския съюз с 1,1 на сто заради излизането на Великобритания от Общността. Това е казал министърът на земеделието Румен Порожанов по време на изложението в Берлин "Зелена седмица", пише "Труд".

Темата е водеща за "Монитор": „Брюксел вдига вноските, за да не реже субсидиите". Вестникът уточнява, че промяната е още на етап обсъждане.
Борисов с три въпроса към Меркел, пише "Стандарт" по повод днешната визита на германския канцлер в София. Двамата ще обсъждат отношенията с Турция, бежанската политика и Западните Балкани. Очаква се да се говори и за готовността на страната ни да влезе в еврозоната, допълва вестникът.

Чуждите инвестиции в имоти са спаднали с 82 на сто, информира "Труд". Данните са на БНБ за периода януари-ноември 2017 година в сравнение със същия период на предходната 2016-та. Най-големите нетни преки инвестиции у нас са от Холания, Швейцария и Германия.

800 хиляди лева са щетите в Карлово след ураганния вятър в четвъртък, информира "Монитор". Десетки покриви в Смолян са повредени.

"24 часа" предлага интервю с Дони и Нети. „Аз ... съм много тежък експериментатор в нещата, които се втурвам да правя", споделя певецът и композитор Добрин Векилов. Съпругата му Антоанета Добрева е предпочела театъра и затова напоследък двамата нямат общи песни.

„Модерният човек е нещастен, защото не е наясно с мирогледа си", пише, в рубриката "Наблюдател" на вестник "Сега" авторът Иван Стамболов. Популярният блогър коментира: „Много хора се ръководят от ценности, чийто произход не познават и които противоречат на мирогледа, който са избрали да си лепнат като етикет".