Синята зона в Пловдив поскъпва
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Януари 2018 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синята зона в Пловдив поскъпва

/КРОСС/ Местната власт в Пловдив предвижда поскъпване на престоя в Синята зона с нови 50 стотинки. Новото увеличение трябва да влезе в сила от 1 април, съобщава БТВ.

След като преди година и половина билета за час престой в Синята зона поскъпна от 1 лев на 1,50 лв., сега следва нова изненада. От 1 април цената ще стане 2 лв.

Основният аргумент е, че по този начин ще бъде съкратено автомобилното движение и вредните емисии във въздуха ще са по-малко.

„Това е наложително, тъй като броят на свободните места в Синя зона е много малък и едно търсене на свободно място отнема време, което създава предпоставки за едно по-продължително движение на автомобилите", поясни Златин Велев, зам.-кмет по транспорта в Пловдив.

Пловдивчани обаче не са ентусиазирани. Опозицията в местния парламент няма да подкрепи предложението с аргумента, че не е финансово обосновано.

От общината се надяват поскъпването на Синята зона да промени картината, според която Пловдив е сред градовете с най-мръсен въздух в България. Дали това ще се случи - предстои да разберем.