Северна Корея праща 22 спортисти на Игрите в Пьончан
Секция: СПОРТ
20 Януари 2018 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Северна Корея праща 22 спортисти на Игрите в Пьончан

/КРОСС/ Вече е официално - спортисти от Северна Корея ще участват на Зимните олимпийски игри в Южна Корея през следващия месец. След като участието беше договорено между Северна и Южна Корея, сега заявката бе утвърдена и от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Спортистите на двете страни ще излязат заедно под един обединен корейски флаг, обяви Бах след среща в Лозана, Швейцария, на която присъстваха представители на националните комитети на двете държави и на комитета, организиращ игрите в Пьончан, предава news.bg.

Северна Корея ще изпрати общо 22 спортисти. Те ще участват в 5 спорта. Ще има и обединен женски отбор по хокей на лед на КНДР и Реп. Корея, което се случва за първи път в олимпийската история.

Другите спортовете са: фигурно пързаляне, бързо пързаляне с кънки, ски бягане и ски алпийски дисциплини.

Така в обединения хокеен отбор КНДР ще включи свои 12 състезателки (23 ще бъдат южнокорейките), двойка във фигурното пързаляне, двама мъже в бързото пързаляне с кънки, двама мъже и една жена в ски бягането и двама мъж и жена в алпийските ски - конкретно в слалома и гигантския слалом.

Делегацията на КНДР ще включва 24 треньори и официални представители.

Бах "искрено благодари на правителствата на КНДР и Южна Корея".

Игрите ще се проведат от 9 до 25 февруари.