В пресата днес
Секция: Преглед на печата
23 Януари 2018 08:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
В пресата днес

/КРОСС/ "Броят имоти и яхти на българи в Гърция, пише вестник "Стандарт". За това са се договорили данъчните шефове на двете страни на среща в Атина. Така НАП ще може да провери дали официалните доходи на родните баровци, които имат яхти, къщи и апартаменти в Гърция, отговарят на имуществото им. Ако се установи несъответствие, ще започнат ревизии.

Вестник "24 часа" допълва по темата, че София и Атина ще обменят данни за всяка сделка и превод над 5 хил. лева.

В заглавие на първата си страница вестник "Труд: пише: "Религии против Истанбулската конвенция". Изданието обяснява, че след като вчера Светият синод призова партиите да не ратифицират документа, с аргумента, че поражда тревога за бъдещето на християнската цивилизация, днес се очаква и мюфтийството да излезе с официална позиция по темата.

"Акцизната система на митниците се е пробивала лесно и неуловимо. Никой не може да каже дали и с колко е ощетена хазната, но е сигурно, че виновни няма", пише вестник "Сега". Това е станало ясно по време на вчерашното заседание на парламентарните комисии по вътрешен ред и сигурност и по бюджет и финанси. Въпреки опитите на управляващите да омаловажат проблема и главният прокурор Сотир Цацаров, и шефът на ДАНС Димитър Георгиев са потвърдили, че системата има сериозни слабости.

Вестник "Дума" допълва по темата: "Крият кой е одобрил пробитата акцизна система". Изданието цитира думи на главният прокурор Сотир Цацаров, който заявява, че "системата позволява манипулация по такъв начин, че от нея очевидно не остават следи".