Отец Дионисий: Да се забрани на премиера и министрите да влизат в църква
Секция: Православие
23 Януари 2018 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отец Дионисий: Да се забрани на премиера и министрите да влизат в църква

/КРОСС/ „Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да бъде в забрана да посещава храмовете на Българската православна църква, ако не си изтегли предложението за ратификация на Истанбулската конвенция. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата". С тези думи отец Дионисий коментира по Нова Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в парламента днес.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева организира обществена дискусия по законопроекта. Ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

„Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договори, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.