Слънчево, но студено ще е утре
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Януари 2018 17:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево, но студено ще е утре

/КРОСС/ През нощта ще преобладава ясно, в сряда - слънчево време. По-значителна ще е облачността в Северозападна България, а сутринта в западните райони на Дунавската равнина ще се образува мъгла. Ще духа слаб североизточен, в източните райони - умерен северен вятър.

Сутринта ще е мразовито, с минимални температури между минус 9 и минус 4 градуса, а дневните ще достигнат от минус 2 до 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд в крайните северни и южни райони. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 0 до 3 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има преди обяд над масивите от Западна България. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

В четвъртък и в петък в планините и планинските райони ще бъде слънчево. В равнинната част от страната на места ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 12 и минус 7 градуса, в отделни райони - и по-ниски; максималните ще са предимно между минус 1 и 4 градуса.